As sot nuk është marrë vendimi se si do të fillojë procesi mësimor për vitin e ri shkollor.

Likaj tha se vendimi përfundimtar është përgatitur dhe përfundimisht brenda ditës ose në mbledhjen e ardhshme të qeverisë do të merret.

“Viti i ri shkollor të fillojë me datën 1 shtator për parashkollorët, klasët 1, 2, 3, 6 dhe 9 në fazën e parë, në fazën e dytë të fillojë me datën 7 shtator për klasën e 4, 5, ndërsa në fazën e tretë të fillojë me datën 10 shtator për klasët 7, 8, 9 dhe 11, 12. Natyrisht sipas tre skenarëve të përgatitur dhe nivelit të rrezikshmërisë. Ka komuna që i kanë bërë përgatitjet dhe i kanë kushtet dhe duan të shkojnë me planin A. Mësimi për disa kategori për nxënësit 7, 8, 9, 11 dhe 12 mund të jetë mësim i kombinuar 2 ditë shkollë dhe tri ditë në shtëpi. I kemi bërë edhe përgatitjet në distancë”, tha ai.

Likaj tha se të gjitha shkollat nuk kanë kapacitete për të organizuar mësimin sipas rekomandimeve të IKShPK-së.

Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti, tha se masterplani i MASh do të kalojë përmes qeverisë për hapjen e shkollave.

“Mastër plani do të kalojë në qeveri së shpejti dhe vendimin pastaj do ta merr ministria e Arsimit, duke i zhvilluar protokollet që tregojnë hap pas hapi çka ndodh. Sa i përket buxhetit komunat kanë 29 milionë euro për ti shpenzuar për nevojat e tyre edhe për fushën e arsimit dhe 10 milionë euro shtesë që i kemi nda për komunat për të menaxhuar me këtë situatë, plus janë 10 milionë euro shtesë në Ministrinë e Arsimit për të bërë përgatitjet e mësimit online”, tha ai.

Sa i përket lehtësimit të masave kundër covid-19, Hoti tha se nuk mund të thotë se do të shkojnë kah lehtësimi i masave pasi që numri i rasteve me fatalitet është i lartë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close