Austria  për herë të parë, vendosi të shpallë një diplomat rus  “persona non grata”.

Ai do të duhet të largohet nga Austria në 1 Shtator, dhe kjo është, siç theksojnë mediat, kulmi i një afere spiunazhi, të cilën ekspertët austriakë e konsiderojnë shumë të vështirë.

Diplomati rus dyshohet se merrej me spiunazh ekonomik për vite me radhë, kryesisht spiunonte kompani të teknologjisë së lartë.

Afera u zbulua pasi marrëdhënia e tij, me një austriak, u ndërlikua, dhe ai i raportoi gjithçka shefit të tij.

Pas raportit, u zhvillua një gjykim, dhe gjatë gjyqit, austriaku përmendi emrin e një diplomat rus si oficer ndërlidhës.

Rusi bëri u thirr në imunitetin diplomatik dhe nuk pranoi të jepte një deklaratë.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close