Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës njofton për rregullat se si do të mbahet procesi mësimor

Më 1 shtator nxënësit pritet t’i kthehen procesit mësimor në banka, për të vijuar mësimin.

E, në këtë kohë pandemie, janë menduar edhe disa masa në formë rregullash, se si do të zhvillohet mbarëvajtja e mësimit.

IKSHPK në mënyrë ilustrative dhe disa mbishkrime, tregon se si do të nis më 1 shtator mësimi dhe rregullat që duhet ndjekur si nxënësit ashtu edhe personeli, transmeton Indeksonline.

Çdo nxënës thuhet se duhet të ketë maskë dhe ta mbajë gjatë gjithë kohës së qëndrimit në shkollë.

Maska duhet të sigurohet nga vet nxënësi, por DKA/shkollat duhet të sigurojnë një fond rezervë për furnizimin me maska.

Prindërit duhet t’i informojnë fëmijët e tyre rreth bartjes së maskave dhe higjineës.

Personi që ka simptoma duhet të qëndrojë në shtëpi, pa marrë parasysh nësë është nxënës apo nga personeli  i shkollës.

Duhe të respektohet edhe distanca prej 1.5 metra.

Këto janë të gjitha rregullat:

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close