Prindërit në Kanada protestojnë kundër kthimit të fëmijëve të tyre në shkollë

Rreth njëqind prindër dhe mësues u mblodhën në Montreal duke i bërë thirrje qeverisë së Quebecut për të ndryshuar planin për kthimin e fëmijëve në shkollë.

Familjet e shqetësuara dhe stafi i shkollës mbajtën një protestë të Dielën përpara zyrave të Ministrisë së Arsimit në Montreal, ku ata kërkuan masa më të rrepta të sigurisë në shkolla dhe më shumë mundësi për prindërit, raportojnë mediat kanadeze.

Për dallim nga provinca e Ontario, ku prindërit e fëmijëve në shkollat ​​fillore dhe të mesme mund të zgjedhin shkollën dhe shkollimin në shtëpi, në Quebec, fëmijët u kërkohet të ndjekin shkollën nëse nuk kanë një arsyetim mjekësor.

Qeveria e Quebecut rekomandon distancë fizike dhe larje të shpeshtë të duarve, por maska ​​nuk do të jetë e detyrueshme në klasë, por vetëm në zona të zakonshme për nxënësit në klasën e pestë dhe më të vjetër.

Protestuesit po kërkojnë më pak nxënës në klasë dhe më shumë kujdestarë të angazhuar në shkolla për të dezinfektuar rregullisht zonat e përbashkëta.

“Ne mendojmë se ideja për të përfshirë më shumë se 35 studentë për klasë në shkolla të mesme është plotësisht jorealiste,” tha një nga organizatorët e protestës.

Në Quebec City, nga ana tjetër, një grup shumë më i madh prej rreth një mijë njerëz protestuan kundër mbajtjes së maskave ​​në shkolla, duke pretenduar se veshja e maskave ​​rrezikon lirinë e fëmijëve. Protestuesit besojnë se virusi është i vërtetë, por që masat e qeverisë janë “të tepërta”.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close