Daniel Serwer: Në Washington e mundshme arrihen disa marrëveshje për Trepçën dhe Ujmanin

Më 4 shtator pala kosovare dhe ajo serbe do të bëhen bashkë në Shtëpinë e Bardhë.

Daniel Serwer, njohësi i çështjeve të Ballkanit, thotë se nuk ishte “mjaft i sigurt” nëse diçka do të nënshkruhej në takimin midis Kosovës dhe Serbisë në Washington. Por ai nuk ka përjashtuar mundësinë e arritjes së “disa marrëveshjeve në fushën ekonomike, duke përfshirë edhe atë në Trepça dhe Ujmanit”.

Sipas tij është e mundur edhe një marrëveshje për zonat e veçanta ekonomike përgjatë kufirit midis Kosovës dhe Serbisë.

“Dyshoj se do të ketë një marrëveshje për çështje kryesore politike që lidhen me normalizimin e marrëdhënieve, sepse përshtypja është se Beogradi nuk është i gatshëm ta njohë Kosovën si të pavarur dhe sovran, dhe Prishtina nuk mund të pranojë asgjë më pak se kaq”, deklaron ai për Danas.

Serwer ka shtuar edhe se kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti ka një shumicë të vogël në parlament dhe nuk dëshiron të rrezikojë zgjedhjet e parakohshme.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close