Kjo është gruaja që po vjen në krye të Koresë Veriore

Pas historive të përsëritura që Kim Jong Un është në gjendje kome, ka spekulime në rritje se motra e tij Kim Yo Jong mund të zërë vendin e tij.

Ajo paraqet një kërcënim bërthamor për Amerikën.

Edhe pse sipas mendimit të shumëve, këto histori janë të ekzagjeruara, ekspertët besojnë se ajo është e gatshme të marrë pushtetin e plotë. Nuk dihet data e saktë e lindjes së Kim Jo Jong, por besohet se ajo është rreth tridhjetë vjeçe.

Detaje për edukimin e saj nuk janë në dispozicion, dhe ajo studioi në Bern ashtu si vëllai i saj i madh. Halla dhe xhaxhai luajtën një rol të madh në edukimin e tyre.

Ajo u paraqit para publikut si një nga propaganduesit kryesorë të Koresë së Veriut, por ajo gjithashtu vendosi një fytyrë njerëzore ndaj regjimit që administrata Trump kishte provuar më parë të sfidonte.

Ajo vuri themelet diplomatike për takimin e parë të një drejtuesi të Koresë së Veriut, vëllait të saj, me Presidentin e Shteteve të Bashkuara.

Zyrtarët e Koresë së Jugut e përshkruanin atë si “shumë të qetë” dhe një grua që “flet pak, por me saktësi dhe direkt”, si dhe shumë të kujton babanë dhe vëllain e saj.

Pasi balonat e propagandës, fletëpalosjet dhe materialet e tjera kundër udhëheqjes së Pyongyang u shfaqën në kufirin me Korenë e Veriut një ditë, ata e bënë atë shumë të zemëruar.

Ajo e vlerësoi këtë akt si një shkelje të marrëveshjes midis Koresë së Veriut dhe Jugut, e cila u arrit pas udhëtimit të saj historik, për këtë arsye ajo urdhëroi që ndërtesa që u përdor për bisedime midis dy Koreve të hidhej në erë.

Ndërtesa u shkatërrua plotësisht edhe pse nuk kishte viktima, dhe me urdhër, Kim donte ta detyronte Moon, siç tha ajo, të “paguante shtrenjtë për krimet e saj”.

Kjo është arsyeja pse ajo u shpall një grua e egër dhe e ashpër.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close