Kryeministri i Malit të Zi,Markoviq:Pas 30 gushtit priftrinjtë serb që mallkojnë Malin e Zi do t’i kthejmë nga kanë ardhur

Siguria dhe institucionet e tjera shtetërore janë të gatshëm t’i përgjigjen çdo lloj dhune në ditën e zgjedhjeve, ka porositur Kryeministri Malazez Dusko Markoviçnga Cetinje.

Mali i Zi po sulmohet këto ditë nga ata që nuk e donin atë as në vitin 2006 dhe paraardhësit e të cilëve, siç tha ai, e shkatërruan atë më 1918.

Markoviq gjithashtu tha në Cetinje se nuk kishte klerikë në procesionet politike në botë dhe se ligji dhe rendi juridik në Mal të Zi ishin të njëjta për të gjithë, raporton RTCG.

“Ata duhet ta respektojnë atë nëse nuk e duan atë, Kisha Ortodokse Serbe dhe priftërinjtë e saj do të kthehen në manastire dhe kisha. Ata nuk do të jenë më në procesione politike, ata nuk do të jenë pas mikrofonit ku mallkojnë baballarët tanë, gjyshërit tanë dhe neve,e fëmijët tanë … Kjo nuk është bërë askund në shekullin XXI në botë, për fat të keq është bërë në Mal të Zi “, tha ai.

Ai tha se do ta duronte këtë deri më 30 gusht.

“Por unë ju siguroj se institucionet janë të gatshme sot, që institucionet e sigurisë e dinë se çfarë po bëjnë dhe për çfarë janë të gatshëm. Dhe që ne do t’u përgjigjemi atyre ashpër më 30 gusht. Pas numërimit të votave, ne do të deklarojmë fitoren bindëse të Malit të Zi, jo ne individualisht, por pas kësaj në Malin e Zi për ta nuk do të jetë më njejtë përsëri.Ata duhet ta respektojnë atë edhe nëse nuk e duan. Kisha Ortodokse Serbe dhe priftërinjtë e saj do të kthehen në manastire dhe kisha.Ata nuk do të jenë më në procesione politike.Ata nuk do të jenë pas mikrofonit ku mallkojnë baballarët tanë, gjyshërit tanë, neve dhe fëmijët tanë.Kjo nuk bëhet askund në botë në shekullin 21. Fatkeqësisht, ajo është bërë në Mal të Zi. Dhe ne do ta durojmë deri në 30 gusht. Pas kësaj nuk do të tolerohet më. rendi juridik do të jetë po aq i vlefshëm për ne, si dhe për Amfilohije dhe Backović dhe për të gjithë të tjerët. Dhe ata që mallkojnë Malin e Zi dhe duan ta varrosin atë, ne do të hapim kufijtë, sepse ata nuk kanë asnjë themel këtu dhe do t’i kthehemi në shtëpitë e tyre nga kanë ardhur. Ata le t’I rregullojnë shtëpitë e tyre,në atë mënyrë vendin e tyre ,ndërsa Malin e Zi të na I lënë neve që e duam dhe e respektojmë atë, “tha Markoviq.

Me këtë ,zoti Markoviq e ka bërë të qartë se si do të sillet shteti ndaj atyre që minojnë vet themelet e vendit të tyre,nga forca pro serbe e ruse.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close