Ben-Meir: ShBA-ja të mos e injorojë BE-në në dialogun Kosovë-Serbi

Profesori i Universitetit të New Yorkut, Alon Ben-Meir, ka thënë se SHBA-ja s’duhet ta injorojë Bashkimin Evropian në raport me dialogun Kosovë-Serbi.

Ai përmes Twitterit ka komentuar takimin që do të mbahet më 4 shtator në Uashington.

“SHBA-ja s’duhet ta injorojë BE-në në procesin e dialogun Kosovë-Serbi”, shkroi Ben-Meir në Twitter.

“Duke Pasur parasysh që Kosova dhe Serbia kanë synim integrimin evropian, SHBA-ja duhet të kuptojë qartë se nuk ka proces normalizimi pa involvimin direkt të zyrtarëve të BE-së në procesin e negociatave”, ka shkruar më tej ai.

Takimi mes Kosovës dhe Serbisë në Uashington do të mbahet më 4 shtator edhe pse fillimisht ky takim ishte paraparë të mbahej dy ditë më herët, më 2 shtator.

Takimi në Bruksel do të mbahet më 27 gusht, sot, në nivel ekspertësh.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close