Komandanti i Gardës Kombëtare të Iowa-s viziton ushtarët e FSK-së në SHBA

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA), ushtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) janë duke ndjekur trajnimin e specializuar të mjekësisë luftarake. Pjesëtarët e FSK-së u vizituan nga komandanti i Gardës Kombëtare të Iwoa-s, gjeneral major Ben Corell.

E bashkë me kolegët dhe instruktorët amerikanë nga Instituti i Trajnimeve, ushtarët e FSK-së demonstruan praktikisht shkathtësitë e tyre për kujdesin ndaj të plagosurve në fushëbetejë. Kështu kanë treguar nga Ministria e Mbrojtjes përmes një komunikate.

“Pjesëtarët e FSK-së që janë duke ndjekur trajnimin e specializuar të mjekësisë luftarake në SHBA u vizituan edhe nga komandanti i Gardës Kombëtare të Iowa-s, gjeneral major Ben Corell. Bashkë me kolegët dhe instruktorët e tyre amerikanë nga Instituti i Trajnimeve, djemtë dhe vashat tona demonstruan praktikisht shkathtësitë e tyre të fituara për kujdesin ndaj të plagosurve në fushëbetejë”, thuhet në komunikatë.

Ministria e Mbrojtjes thekson se partneriteti i tyre me Gardën Kombëtare të Iowa-s është vlerë e pazëvendësueshme tash e 9 vite dhe se është faktori kryesor i të arriturave të deritashme në aftësitë dhe kapacitetet operacionale të FSK-së.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close