Në Mal të Zi sot mbahen zgjedhjet parlamentare të pestat që nga shpallja e pavarësisë së vendit

Zgjedhjet parlamentare po mbahen sot në Malin e Zi, të pestat që nga shpallja e pavarësisë së vendit dhe qendrat e votimit u hapën këtë mëngjes në orën shtatë.

Duke përmbledhur njërën nga 11 listat, partitë dhe koalicionet, qytetarët e Malit të Zi do të zgjedhin 81 deputetë, aq sa ka parlamenti malazez.

Mediat përcjellin se vendvotimet u hapën pikërisht në orën 7 dhe se nuk kishte ndonjë parregullsi.
Zgjedhjet mbahen gjatë pandemisë koronavirusit, kështu që është e detyrueshme të ndiqen rekomandimet e NKT për sëmundjet infektive.

540,026 votues kanë të drejtë të votojnë në Malin e Zi, të cilët do të votojnë në 1,217 vendvotime.

Këto janë zgjedhjet parlamentare e 11 -ta që nga prezantimi i politikës shumëpartiake në Malin e Zi dhe të pestat që nga shpallja e pavarësisë në 2006.

Këto zgjedhje do të jenë vendimtare në fitoren e forcave pro-perëndimore të cilat kanë arritur që vendin ta fusin në NATO,kundrejt forcave pro-ruse e serbe të cilat pretendojnë të kthejnë vendin në vazalitet serb e rus si dhe të çnjohin pavarësinë e Kosovës të cilën e ka bërë  ky vend.

Shqiptarët edhe pse kanë formuar një listë të përbashkët ,përsëri do të dalin të fragmentizuar në këto zgjedhje dhe do të humbasin shansin për të qenë të bashkuar dhe për të arritur më shumë në përfaqësimin në Parlamentin e vendit.

/Përgatitur nga proinformacion.com.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close