ÇËSHTJA E TË ZHDUKURVE SHQIPTARË

Të zhdukurit shqiptarë si një formë e krimëve të gjenocidit serb përbën çështjen kyçe të relacionëve në mes të Kosovës dhe Serbisë . Këtë çështje nuk e përbëjnë vetëm të zhdukurit gjatë vitit 1998 / 1999 siq po dialogon kordinatori S.Hyseni me ,, sluzhbenikun ” e zyrës për Kosovën Gjuriq ?! Zezona për shqiptarët nuk erdhi kur u ngrit në skenën politike S.Milosheviq , as kur dorëzoi librezën e LKJ-s kordinatori Hyseni . Krimet e rënda të rrëmbimit dhe zhdukjes së shqiptarëve datojnë që nga okupimi i Kosovës 1912 , pasojnë në mes të Dy Luftrave Botërore , gjatë dhe pas Luftë Dytë .

Janë 20.000 shqiptarë të dy gjinive të të gjitha moshave që janë rrëmbyer dhe zhdukur në Beograd gjatë vitit 1912 . Janë 10.000 të tjerë pas themelimit të mbretërisë SKS
Janë 3500 të zhdukur në Tivar , 500 në Dubrovnik , 1500 në Trogir , 1500 në Beqej gjatë vitit 1945 .
Janë 1000 të zhdukur në Gërmia të Prishtinës gjatë vitit 1946 / 1947 , dhe qindra të tjerë gjatë vitëve 1960 / 1970 në brezin kufitarë me Shqipërinë . Çështja e të zhdukurve shqiptarë nuk është kaq e thjesht që të ,, zbres ” në nivel ,, kordinatori ” , është çështje kyqe , dhe si e tillë këtë çështje duhet të përfaqësoi një Ministër i posaqëm . Pse jo ?!

/Nga Ragip Shala

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close