Francë, nxënësit kthehen në shkollë mes shqetësimeve për coronavirus

Me çantat shkollore në shpinë dhe maskat në fytyrë, studentët e Francës u kthyen në klasë të Martën në fillim të një viti shkollor nën hijen e koronavirusit.

Rreth 12.4 milion nxënës në Francë u kthyen në shkollë të Martën, duke u përgatitur për një vit tashmë të mjegulluar nga Covid-19 dhe kufizimet e vendosura për të shmangur rigjallërimin e sëmundjes.

Qeveria ka marrë masa në mënyrë që viti të fillojë “sa më normalisht të jetë e mundur”, tha të hënën Ministri i Arsimit Jean-Michel Blanquer.

“Shkolla është e detyrueshme”, theksoi Blanquer, duke shtuar se ai e konsideroi protokollin shëndetësor të miratuar nga ministria e tij “të thjeshtë dhe të qartë”, dhe duke siguruar prindërit dhe studentët se “në parim”, nuk pritej të ndryshonte shumë.

Protokolli “është ndër më të rreptët në Evropë, i cili na lejon të fillojmë vitin sa më normalisht të jetë e mundur”, tha ai gjatë një vizite në Mayenne, në Francën perëndimore.

Tradicionalisht, prindërit e fëmijëve të çerdheve u është lejuar të shoqërojnë fëmijët e tyre në klasë ditën e parë të shkollës.

Megjithëse nuk e përjashtoi që për këtë vit se “ideja është të shmangni kontaktet midis të rriturve sa më shumë që të jetë e mundur”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close