Lufta e Vlorës,Si Sot 100 Vjet.

Lufta e Vlorës më 1920 ose Lufta e Njëzetes ishte një seri betejash mes forcave të Italisë dhe patriotëve shqiptarë në zonën e Vlorës per zoterimin e qytetit te Vlorës . Lufta zgjati tre muaj dhe ishte një lëvizje e madhe për të mbrojtur qytetin e Vlorës nga copëtimi total qe do i benin pushtuesit italianë.
Në 3 shtator 1920 pas shumë luftimesh të pabarabarta forcat shqiptare hynë fitimtare në qytetin e Vlorës duke i detyruar pushtuesit italianë të largoheshin, jo vetëm nga rrethi i saj por edhe nga Saranda, Durrësi e Shëngjini.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close