Shkencëtarët australianë:Helmi i bletëve vret qelizat kancerogjene për një orë

Shkencëtarët australianë kanë zbuluar se helmi i bletës shkatërron qelizat agresive të kancerit të gjirit në kushte laboratorike, raportoi dje BBC .

Helmi – dhe përbërja melittin që përmban – është përdorur kundër dy llojeve të kancerit që përndryshe janë të vështira për t’u trajtuar.

Shkencëtarët thonë se zbulimi është “emocionues”, por që kërkohen kërkime të mëtejshme.
Helmi i bletës gjithashtu ka veti antikanceroze në lloje të tjera të kancerit, të tilla si melanoma.

Një studim nga Instituti Harry Perkins për Kërkime Mjekësore u botua në revistën Nature Precision Oncology.

Ekstraktet e bletëve janë gjetur të jenë “jashtëzakonisht të fuqishme”, tha Chiara Duffy, një shkencëtare 25-vjeçare që drejtoi studimin.

U testuaelmi i mbi 300 bletëve.Është përcaktuar që një përqendrim i caktuar i helmit vret qelizat kancerogjene brenda një ore, me dëmtime minimale të qelizave të tjera. Shtë zbuluar gjithashtu se toksiciteti i helmit rritet në doza të tjera.

Kanceri i gjirit është lloji më i shpeshtë i kancerit që prek gratë në të gjithë botën.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close