28 qershor 1914.Mirditasit në përpjekje për mbrojtjen e shtetit europian shqiptar.

Kur mirditasit, luftonin për mbrojtjen e Qeverisë së Princ Vidit, konsolidimin dhe orjentimin europian të Shqipërisë, kundër forcave rebele të Haxhi Qamilit.
Kampi ku ishin vendosur forcat nga 12 bajrakët e Mirditës.
Sipas dokumenteve të kohës, drejt Durrësit shkuan rreth 4000 forca nga 12 bajrakët e Mirditës të prirë nga Preng Bib Doda, ku dhe shumë mirditas dhanë jetën në përpjekje për mbrojtjen e shtetit shqiptar.
Fotodokument i botuar në gazetën e njohur franceze “Le Miroir”, me datë 28 qershor 1914.
/Mirdita histori dhe aktualitet

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close