15 shtatori shënon Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë.

Kjo datë është përcaktuar në vitin 2007, me rezolutën e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, e cila inkurajon qeveritë që të forcojnë programet kombëtare për promovimin dhe konsolidimin e demokracisë.

Kjo ditë në vende të ndryshme të botës shënohet me aktivitete të shumta. Ndërsa, në Kosovë kjo ditë sot do të shënohet me një takim virtual të misionit UNDP në bashkëpunim me Kuvendin e Kosovës me temën “E ardhmja që duam të shohim – demokracia dhe sundimi i ligjit në kohë krize”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close