Bosnia, 2:1 në favor të njohjes së Kosovës

Kryesuesi Presidencës së BiH Sefik Dzaferovic dhe Zeljko Komsic votuan që Bosnia të njohë Kosovën, ndërsa Milorad Dodik përfaqësues i Republika Srpska ishte kundër.

Kjo u konfirmua nga Komsiq, i cili iu drejtua mediave pas seancës së sotme të rregullt të Presidencës së BiH.

“Z. Dodik nuk e pranoi njohjen e Kosovës si shtet i pavarur, ne votuam 2-1 për atë vendim. Dodik ishte kundër dhe do të jetë një temë në javët e ardhshme. Pritet që Dodik të kërkojë një seancë të NARS dhe të paraqesë ato tema ku Kosova është e lidhur “Është një histori e rrezikshme që mund të përshkallëzohet në një histori shkëputjeje, dhe unë mendoj se të gjithë e dini se ku do të çonte kjo,” tha Komsiq.

Serbi Dodik tani pritet të tërheqë çështjen e interesit të njësisë jetësore dhe t’i referojë NARS pikën e njohjes së Kosovës, ku tashmë është e sigurt se ai do të marrë mbështetje.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close