Nënshkruhet marrëveshja mes MKRS dhe Institutit Albanologjik

Është nënshkruar memorandum bashkëpunimi në mes të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Instituti Albanologjik.

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi tha se bashkëpunimi do të jetë për promovimin e trashëgimisë kulturore, e ku do të promovohen të rinjtë, derisa ka theksuar se në një të ardhme të afërt Kosova do të bëhet edhe pjesë e UNESCO-s.

Dumoshi po ashtu është shprehur se marrëveshja nuk do të mbetët vetëm në letë por që do të shfrytëzohen të gjitha kapacitet që të ruhet trashëgimia kulturore.

Drejtori i institutit Albanologjik, Hysen Matoshi ka thënë se prej kohësh janë në pritje të kësaj marrëveshje siç potencon ai të rëndësishme.

Matoshi tha se e rëndësishme është për faktin se për herë të parë po vendosen veprimtaritë e tyre.

Ai tutje tregoi për projektet që janë duke bërë e për realizimin e të cilave ka kërkuar edhe ndihmën e ministres Dumoshi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close