Tregim nga Meksika !!

Kjo mësuese gjithnjë i thërriste Hugo-s: “Do të më ç’mendesh, Hugo! Me ju nuk ka ngelur asgjë tjetër për të bërë! Hugo, ti je i padobishëm. ”Një ditë, nëna e Hugo shkoi në shkollë për të parë se si po shkonte i biri. Mësuesja i tha asaj se djali i saj ishte një fatkeqësi, ai kishte notat më të këqija të vitit dhe se, në 25 vjet mësimdhënie, ajo kurrë nuk kishte parë një fëmijë si ky kaq DEBIL. Nëna u frikësua aq shumë nga kjo bisedë e sinqertë sa që vendosi të tërhiqte djalin e saj Hugo nga shkolla dhe të transferohej në Mexico City për të bërë studimin e Hugo në një qendër të specializuar. Pas 25 vjetësh, e njëjta mësuese u diagnostikua me një sëmundje të rëndë të zemrës.

Të gjithë mjekët e këshilluar ranë dakord se ajo kishte nevojë për një operacion shumë delikate dhe shumë të shtrenjtë, të cilin vetëm një mjek i famshëm që jeton në Mexico City mund të bënte. Mesuesja, e pashpresë, vendosi të shiste gjithçka që kishte dhe me kursimet e gjithë jetës së saj, u fut në udhëtim për të provuar operacionin e shtrenjtë që, më në fund, u krye nga mjeku fantastik, i cili deklaroi se operacioni ishte një sukses absolut . Kur mësuesja hapi sytë, ajo ndjeu gjithë forcën që kthehej në trupin e saj dhe pa një mjek të ri që qëndronte pranë saj dhe duke buzëqeshur. Ajo donte të thoshte disa fjalë falënderimi, por ajo nuk mund të fliste ..

Fytyra e saj papritur papritur ju zbeh, ajo u përpoq të ngrinte dorën dhe madje u përpoq të bërtiste por nuk mund ta bënte … Dhe shpejt … Ajo vdiq para mjekut që po përpiqej të kuptonte çfarë kishte ndodhur!! Pastaj mjeku shikoi në anën e tij dhe pa atë DEBILIN Hugo, i cili punonte në pastrimin e spitalit, i cili kishte shkëputur frymëmarrësin artificial për të lidhur fshesën me korrent.. Cfare mendove? Se Hugo ishte bërë një kirurg i shkëlqyer kardiovaskular? Më duket se keni lexuar shumë romane… Ai që lind DEBIL mbetet një DEBIL gjatë gjithë jetës! 

/Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close