Ultimate magazine theme for WordPress.

Një tjetër pandemi nga Kina?Më shumë se 3000 kinezë të infektuar nga sëmundja ngjitëse bakteriale

Mediat njoftojnë se më shumë se 3,000 njerëz në veriperëndim të Kinës janë pozitivë në sëmundjen bakteriale shumë ngjitëse të brucelozës.
Kjo ndodhi pasi një gaz i ndotur ka rrjedhë në një kompani farmaceutike që prodhon vaksina për kafshët.

Zyrtarët shëndetësorë në qytetin e Lanzhou, shtëpia e rreth 2.9 milion njerëzve, thanë se 3,245 ishin pozitivë për brucelozën, e cila shpesh shkaktohet nga kontakti me kafshë shtëpiake si lopët, dhitë dhe derrat.
Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë në Lanzhou njoftoi se 21,847 njerëz janë testuar deri më tani, dhe se askush nuk ka vdekur nga pasojat e kësaj sëmundjeje, raporton Independent.

Siç deklaroi ajo, epidemia ndodhi për shkak të “gazit të shkarkuar të ndotur” nga fabrika në Lanzhou, e cila prodhon vaksina për kafshët.

Bruceloza, e njohur gjithashtu si ethe malteze ose mesdhetare, mund të shkaktojë simptoma të tilla si dhimbje koke, dhimbje muskujsh, ethe dhe lodhje, shton CNN.

Megjithëse simptomat mund të zhduken, disa mund të bëhen kronike dhe nuk zhduken kurrë, të tilla si artriti ose ënjtja e organeve të caktuara, sipas Qendrës amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Duke shtuar se transmetimi nga njeri te njeriu është shumë i rrallë.

Njerëzit kryesisht infektohen përmes ushqimit të infektuar ose duke thithur baktere, gjë që duket se është rasti në Lanzhou.

Sipas komisionit shëndetësor të qytetit, epidemia filloi për shkak të një rrjedhje në fabrikë, e cila ndodhi në periudhën nga fundi i korrikut deri në fund të gushtit 2019.

Sipas CNN, fabrika, ndërsa prodhonte vaksina të brucelozës për kafshët, përdori dezinfektues të skaduar, që do të thotë se jo të gjitha bakteret janë çrrënjosur nga gazi i mbeturinave.

Ky gaz i ndotur i mbeturinave formoi aerosole, të cilat përmbanin baktere dhe dilnin në ajër, dhe era e shpërtheu atë në Institutin e Kërkimeve Veterinare Landzhou, ku shpërtheu një epidemi.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close