Austria kërkoi Shqipërinë e Madhe, por Boletini dhe Qemali bërën pazare me serbët dhe grekët

Historiania e njohur Elena Kocaqi ka reaguar në një koment të saj duke nxjerrur në dritë disa fakte të pa dëgjuara më parë.

Media Independent sjell komentin e saj të plotë si më poshtë:

Elena Kocaqi: « Në 1911 Austria kërkoj Shqipërinë nga Sanxhaku në Selanik dhe Prevez. Në 1912 Boletini bëri marrveshje me serbët që Kosova e Sanxhaku do ishin autonom brenda Serbisë. Qemali ja kaloi Epirin Greqisë. Në vitin 1912 Shqipëria u pushtua dhe do të ndahej midis fqinjëve, hyri Austria me 1 milion ushtar që çoj botën gati në luftë botërore, që shkëputi kaq Shqipëri sa kemi dhe e bëri të pavarur. Mos ishte për Austrinë as do ishim jo në hartën politike por as si komb më. Unë kam bërë doktoraturën me këtë temë, lexoje dhe flasim. Politikanët tanë të asaj kohe ishin njëlloj me këta sot, madje më keq akoma ». Përfundon komentin e saj historiania Elena Kocaqi.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close