Kryeministri i Bullgarisë,Borisov:Diplomatët rusë u përzunë nga vendi sepse kemi dëshmi për spiunazh

Kryeministri Bojko Borisov tha se shërbimet e inteligjencës Bullgare dhe zyra e prokurorit publik kanë mbledhur të dhëna të mjaftueshme për të akuzuar diplomatët rusë për spiunazh.
Ai vuri në dukje se “ka disa gjëra të papranueshme në territorin e Bullgarisë” dhe se kushdo që përpiqet të përfshihet në spiunazh do të hetohet dhe dëbohet plotësisht, raportojnë agjencitë.

Dje, Ministria Bullgare e Punëve të Jashtme u dha dy diplomatëve rusë 72 orë për të lënë vendin pasi prokurorët i akuzuan ata se ishin të përfshirë në spiunazh që nga viti 2016.
Më parë, prokuroria njoftoi se diplomatët rusë po kërkonin informacion konfidencial në lidhje me planet për modernizimin e ushtrisë dhe mirëmbajtjen e pajisjeve ushtarake që nga viti 2016.

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë njoftoi sot se vendimi i Bullgarisë për të përzënë dy punonjës të departamentit ekonomik dhe tregtar të Ambasadës Ruse në Sofje do të prishë bashkëpunimin dypalësh.
Për masat me të cilat Moska do t’i përgjigjet kësaj lëvizjeje nga Sofja do të njoftohet më vonë.

/përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close