Kush ishte Illyrus ?

Illyrus njihet si udhëheqsi i parë mitologjik i Ilirëve, i përmendur nga Apollodori – Bibliotheca ishte djali i Kadmit dhe Harmonisë i lindur gjat fushatës së tyre kundër ilirëve të tjerë, në krah të Enkelejdëve. Sipas “Luftrat Ilire” të Appianit ai ishte djali më i vogël i Cikllopit Polifemn dhe gruas së tijë Galatës i cili u bë drejtues i popullsisë ilire që banonte në lindje të Adriatikut dhe Jonit.

/Toka Iliro-Pellazge/proinformacion.com/

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close