Ultimate magazine theme for WordPress.

Plisi rrëfen historinë ndryshe

Se historia flet ndryshe nga ajo që na është servuar tregon edhe fotoja (pictura) të cilën po e shihni më poshtë .

Megjithatë është simboli ynë i lashtë,plisi i cili mund të na shpiejë udhës për t’a kuptuar drejt të vërtetën e mohuar ose të vjedhur.

Picturat e vjetra tregojnë edhe të vërtetën absolute mbi të kaluarën e këtyre trojeve ,por edhe të vërtetën mbi objektet e kultit dhe trashgëminë mbi to.

Në këtë pikturë kishtare ku paraqitet Varrosja e Kryepiskopit Sava 2. në Kishën e St. Apostullit në Patriarkanën e Pejës ju shihni njerëz shërbyes të kishës-klerin si dhe popullin në sfond,duke përcjellur ceremoninë.

Ky popull definitivisht,i tëri është shqiptar.Asnjë njeri aty përveç klerit që kuptohet se ka veshjen tipike kishtare,nuk është pa plis (Kapuç të bardhë) mbi krye.

Pra nuk kishte tjetër njeri në këto troje ,veçse shqiptar.Kjo pikturë nuk është e vetmja që dëshmon këtë.Ka shumë të tjera të cilat rrëfejnë historinë ndryshe.

/Xhelil Arifi -26 shtator 2020-Gjilan/

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close