Turqia ka dërguar 4000 trupa ushtarak në Azerbajxhan në mbështetje të luftimeve kundër Armenisë

Ambasadori i Armenisë në Rusi tha më herët se Turqia kishte dërguar rreth 4,000 luftëtarë nga Siria veriore në Azerbajxhan për të ndihmuar Azerbajxhanin në luftime kundër Armenisë, raporton Reuters.

Ndërsa këshilltari i presidentit të Azerbajxhanit, Hikmet Hajiyev taha se “Thashethemet rreth vendosjes së ushtarëve turq nga Siria në Azerbajxhan janë një tjetër provokim i palës armene dhe marrëzi e plotë”

Edhe presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliyev mohoi që Turqia të dërgonte trupa nga Siria në Azerbajxhan për të ndihmuar në konfliktin me ushtrinë armene në Nago-Karabak.

/përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close