Daniel Serwer: Amerikanët po gabojnë, Vuçiqi nuk do ta njohë Kosovën

Amerikanët duhet të merren me problemin e mosnjohjes së Kosovës nga Serbia, ka thënë Daniel Serwer, ekspert për Ballkanin e profesor në universitetin John Hopkins në Uashington në një bisedë për televizionin sarajevas Face.

“Nuk po shoh shenja se Vuçiqi do ta shfrytëzojë dominimin e tij në skenën politike serbe dhe do ta njohë sovranitetin e Kosovës. Gabimi nga pala amerikane është se po i afrohen, po shoqërohen me të, po ia bëjnë qejfin, duke festuar ndihmën çetnike SHBA -së në Luftën e Dytë Botërore. Ky është një gabim i madh. Administrata e Bidenit nuk do të bënte këso gabimesh”, tha ai.

Kryeministri i Kosovës, Hoti, ka ndryshuar mendimin dhe qëndrimin e Kosovës për Mini-Shengenin, vuri në dukje Server.

“Serbia gjithmonë do të ketë një pozitë dominuese në rajon, por kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht dominim politik. E kam të vështirë ta imagjinoj situatën në të cilën Serbia përsëri dominon Kosovën. Mali i Zi mund të jetë vendi i vetëm ku Serbia mund të ketë ndonjë shpresë për të ndikuar në politikën malazeze, por nuk ka asnjë arsye pse vendet e Ballkanit duhet të heqin dorë nga interesat e tyre. Vuçiqi pse Serbia nuk do të mbizotërojnë kurrë në aleancën e NATO-s,” tha Serwer.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close