Duhanpirësit, 1.5 herë më të rrezikuar për t’u prekur nga forma të rënda të COVID-19

ATSH/ Duhanpirësit kanë 1.5 herë më shumë gjasa për t’u prekur nga forma të rënda të COVID-19.

Kështu shprehen ekspertët të Institutit të Shëndetit Publik dhe sipas tyre duhanpirësit janë më të rrezikuar nga koronavirusi i ri (COVID-19) sesa jo duhanpirësit.

Ekspertët e Shëndetësisë thonë se pirja e duhanit dëmton funksionin e mushkërive duke e bërë më të vështirë për trupin të luftojë koronavirusin dhe sëmundjet tjera. COVID-19 është një sëmundje infektive që sulmon kryesisht mushkëritë.

“Duhanpirësit kanë 1.5 herë më shumë gjasa për t’u prekur nga forma të rënda të COVID-19”, informojnë ekspertët e ISHP-së.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close