Në Francë përjashtohet mbyllja e universiteteve për shkak të COVID-19

ATSH-AFP/ – Ministrja franceze e Arsimit të Lartë, Fredérique Vidal përjashtoi për momentin një mbyllje të përgjithshme të universiteteve, pavarësisht rikthimit epidemisë së koronavirusit.

Agjencia kombëtare e shëndetit publik ka nënvizuar së fundi se një e treta e grupeve ndodhen tashmë në shkolla dhe universitete, pa bërë dallime mes të dyve.

“Dihet që përhapja e koronavirusit nga studentët është më e fortë se ajo e fëmijëve, veçanërisht për shkak të aktiviteteve të tyre të jashtme”, konfirmoi ministri i Arsimit, Jean-Michel Blanquer në një intervistë për të përditshmen “Le Figaro”.

“Ka dukshëm të kontaminuar në universitete”, theksoi Frederique Vidal, duke lënë të kuptohet shumë raste ka  edhe jashtë ndërtesave.

“Për momentin nuk është parashikuar asgjë për të thënë se do të mbyllim të gjitha universitetet, jo mbyllje të përgjithshme”, theksoi ajo.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close