DronI që fluturon me 225 km / orë dhe karikohet ndërsa është në ajër

Në Atlanta,të Shteteve të Bahkuara është prezantuarnjë dron special i cili mund të fluturojë me një shpejtësi deri në 225 kilometra në orë.

Kompania Sonin Hybrid ka zhvilluar një dron që është menduar për shërbimet të cilat të parat arrijnë në vendin e një aksidenti. Droni i quajtur “Sonin Hybrid Recruit”, përveç shpejtësisë, ka edhe një avantazh tjetër.

Është një teknologji që e lejon atë të karikojë baterinë gjatë fluturimit. Droni mund të fluturojë për më shumë se tre orë, kështu që është më shumë se tre herë më i shpejtë se dronët komercialë aktualisht më të shpejtë.

Megjithëse dronët përdoren tashmë nga policia, zjarrfikësit dhe qeveritë, nuk ka shumë dronë të krijuar posaçërisht për shërbimet që së pari mbërrijnë në vendin e një aksidenti. Kjo është kryesisht për shkak të kufizimeve që kanë dronët me bateri, të cilat duhet të karikohen pas një periudhe të shkurtër. Prandaj, misionet më të gjata nuk janë të realizueshme.

Sidoqoftë, droni “Recruit” përdor një sistem benzine dhe baterish, i cili lejon që ajo të karikohet gjatë fluturimit. Është e pajisur me një aparat fotografik 4K me 3x optik dhe zoom dixhital 12x me gjurmim fiks dhe celular, dhe ka gjithashtu një aparat fotografik infra të kuq FLiR për përdorim gjatë natës.
Ai gjithashtu ka altoparlantë dhe ndriçim shtesë.

Sonin Hybrid është në procesin e fillimit të një programi beta me policinë dhe zjarrfikësit në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close