Pamje shqiptare nga gërmimet minoike në ishullin e Kretës

Këtë fotografi e cila është nxjerrë nga  Gentjan Suli, me 30 shtator 2016, ora 01:01 në profilin e tij dhe është publikum i rrallë, në Shqipëri.

Për hir të korrektësisë duhet të shtojmë se për herë të parë është nxjerrë në arberiaonline.

Pamja në këtë fotografi është bërë gjatë gërmimeve dhe zbulimeve të mbishkrimeve minoike në ishullin e Kretës, sot në Greqi, por dokumenton se në atë kohë banonin shqiptarët, në këto anë.

Dallohet djaloshi me kostum të varfër, por me plis të bardhë, mbi kokë!

Kjo do të thotë se deri në pjesën e parë të shekullit XIX, kanë folur pjesa dërmuese shqip…

/Brahim Avdyli

/Proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close