Shën Jeronimi paska ” qenë” serb

Po kjo ? “ Edhe Shën Jeronimi i shekullit 4. ps.k. i cili e përktheu Biblën nga hebraishtja ishte Serb, sipas dr. Doretiqit Janë shumë shkrues jo serb që e kanë vërtetuar “prejardhjen “serbe të Shën Jeronimit. Është interesant të ceket që profesor dr Gjorgje Jankoviq, arkeolog,i cili i ka “ hulumtuar “ varrezat e shekullit 4.-6.ps.k. në Dalmaci,Bosanska Krajinë,Hercegovinë dhe në Serbinë Perendimore,ka vërtetuar se ato janë serbe. Nëse arkeologu Jankoviq,në rrethinën e Bosanska Grahovës ka gjetur varreza serbe të fillimit të shekullit 4. ps.k.,dhe në rrethinën e këtij qyteti serb në Bosanska Krajinë ka lindur Shën Jeronimi në vitin 330 apo 337 ps.k.atëherë vërtetohet e vërteta për “përkatësinë serbe” të këtij të Shenjti .”

Deri kur me rrenat serbe .

/Fahri Xharra

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close