Kosova dhe Shqipëria krijojnë fond të përbashkët për Luginën e Preshevës

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti në fjalën e tij nga mbledhja e dy qeverive në Tiranë ka falënderuar homologun e tij shqiptar për pritjen siç e ka quajtur ai vëllazërore.

Hoti ka thënë se me marrëveshjet që do të firmosen sot mes dy qeverive tregojnë përkushtimin e tyre për përmirësimin e jetës së qytetarëve.

Hoti tutje është shprehur se njëra ndër marrëveshjet do të jetë edhe krijimi i një fondi të përbashkët për Luginën e Preshevës.

“Sot me këto marrëveshje hyjmë në një fazë të re të bashkëpunimit ndërshtetëror. Me këto marrëveshje, memorandume të koncenturara në të mirën e qytetarëve tregon vendosmërinë e dy qeverive për të ecur përpara”, ka thënë Hoti.

“Përmes implementimit të dy marrëveshjeve siç është krijimi i fondit të përbashkët për Luginën e Preshevës, bashkëpunimi në transportin hekurudhor, bashkëpunimi shumë i thellë mes dy ministrive të kulturës, pastaj atë të shëndetësisë, në fushën e sigurisë dhe atë të ekonomisë. Këto tregojnë përkushtimin dhe përcaktimin tonë për të zgjidhur problemet tona”, ka shtuar ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close