Microsoft planifikon të investojë 850 milionë euro në Greqi

Një nga investimet më të mëdha të huaja në Greqi: koncerni Microsoft do të investojë atje së shpejti rreth 850 milionë euro. Për qeverinë greke që lufton me papunësinë në vend – një dhuratë e shumëpritur.

Është planifikuar hapja e tri qendrave të të dhënave në zonën e  Athinës, deklaruan Drejtori Ekzekutiv Brad Smith dhe kryeministri grek Kostas Mitsotakis. Veç kësaj është planifikuar trajnime në fushën digjitale për rreth 100.000 punonjës të sektorit publik dhe të atij privat. Kjo është pjesë e marrëveshjes.
Greqia e kishte marrë pjesërisht veten kohët e fundit nga kriza e gjatë ekonomike dhe financiare. Megjithatë, pas shpërthimit të krizës së Coronas, papunësia u rrit përsëri: nga 16.4 përqind në fillim të vitit në 18.3 në qershor.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close