Shtetet që po i lënë qytetarët e Kosovës pa viza

U përmenden shumë herë gjatë 10 viteve të fundit, sa u hapen edhe shampanjë për liberalizimin e vizave, gjë që nuk po duket as afër që të ndodhë, duke parë kundërshtimin e qartë të Francës dhe Holandës.

Qeveria e Holandës i ka dërguar një letër disa euro-deputetëve me arsytimin e kundërshtimit për heqjen e vizave për Kosovën.

Ndërkaq, edhe Franca vazhdon ta mbaj qëndrimin e njëjtë.

Kundërshtimi i Francës dhe Holandës për liberalizimin e vizave ndaj Kosovës u sqarua këtë të hënë nga kryeministri Mark Rutte dhe shefi i diplomacisë holandeze,  Stef Blok, u shkruajti letër një grupi të deputetëve të Parlamentit Europian, që kishin kërkuar lëvizje të lirë për kosovarët.

“Këshilli europian ende nuk ka marrë një vendim për liberalizimin e Kosovës, krijimi i listës nga ky vend i rasteve që po hetohen dhe gjykimet finale në raste që kanë të bëjnë me krimin e organizuar dhe korrupsionin mbetet e rëndësishme, kjo pasi që këto janë çelësi i standardeve”, thuhet ndër të tjera në këtë letër.

Përveç këtyre, në këtë letër ngritët edhe shqetësimi për migrimin dhe në veçanti forcimi në sundimin e ligjit.

Ndërsa, Franca ka thënë qartë se Kosova ende nuk i ka përmbushur kriteret për liberalizimin e vizave.

Ambasadorja e Francës në Kosovë, ka thënë se ky shtet së bashku me disa shtet të tjera anëtare beson se Kosova nuk i ka përmbushur ende të gjitha kushtet në këtë fazë.

Ajo tutje ka përmendur rastet e dy shteteve të cilave u janë hequr vizat, ndërsa Franca po përballet me migracion nga Gjeorgjia dhe Shqipëria, dhe se kjo po i shkkat probleme të mëdha., dhe kjo na bënë të jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm në liberalizimin e vizave.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close