Bosna:Shefik Xhaferoviq, Zhelko Komshiq dhe Milorad Dodik votuan kundër njohjes së Kosovës

Presidenca e BeH në mbledhjen e sotme nuk e ka pranuar Kosovën si shtet.

Në mbledhjen e sotme Shefik Xhaferoviq, Zhelko Komshiq dhe Milorad Dodik votuan kundër njohjes së Kosovës, raporton “Avaz”.

Komshiq më herët ka kërkuar që njohja e Kosovës të përfshihet në pikë në rend dite të Presidencës, duke shpjeguar se është e nevojshme të respektohet vullneti i shqiptarëve në Kosovë dhe tha se pavarësia e Kosovës është një situatë faktike.

Në seancën e Presidencës më 17 shtator, Dodik, votoi kundër njohjes së Kosovës dhe njoftoi se do ta inicionte mbrojtjen e interesit jetësor kombëtar për atë çështje, për të cilën vendosi Asambleja Kombëtare e Republikës Serbe të Bosnjës, e cila konfirmoi se nuk ka njohje.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close