Plani 6-pikësh për implementim të marrëveshjes Kosovë – Serbi, sipas Aleksandër Vuçiq

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka shpalosur planin 6-pikësh, për të cilin ka thënë se do të zbatohet në kuadër të marrëveshjes për normalizim të marrëdhënieve me Kosovën.

Ai pas takimit të Përfaqësuesin Special të BE-së për dialogun Kosovë – Serbi, Miroslav Lajçak në Beogard, tha se për këtë akt dihet pak në publik, por sipas tij, me këtë synohet të implementohet marrëveshja për normalizim të marrëdhënieve.

Pos asociacionit që ai e ka renditur si pikë të dytë, janë edhe pesë pika të tjera që ai ua ka zbuluar gazetarëve. Pika e parë, sipas tij flet për rregullimin e kornizës ligjore, e treta për Policinë, e katërta për gjyqësorin, e pesta për zgjedhjet lokale dhe e gjashta për dispozitat e përgjithshme.

Asociacioni ishte temë edhe mes Vuçiqit e Lajçakut, të enjten pasdite, sikur që ishte edhe në Prishtinë gjatë dy ditëve të shkuara.

Lajçak tha se Asociacioni është çështje e kryer, pasi ai është firmosur, porse ka mbetur të diskutohet në Bruksel për statusin e tij.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close