BE dënon provokimet e Ankarasë në Mesdheun Lindor

/ATSH-AFP/ – Krerët e Bashkimit Europian dënuan sot provokimet e Turqisë në Mesdheun Lindor dhe rinovuan kërcënimin e tyre për sanksione, në një samit të BE-së.

“Ne shprehim keqardhje për veprimet dhe provokimet e njëanshme të Turqisë”, tha presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel, pas takimit.

“Këshilli Europian e nxit Turqinë të heqë dorë nga veprimet e saj dhe të punojë për qetësimin e situatës në mënyrë koherente dhe të qëndrueshme”, shtoi ai..

Udhëheqësit europianë kanë planifikuar një vlerësim të situatës në dhjetor dhe përfundimet e miratuara të premten janë një paralajmërim për Ankaranë në lidhje me rezolutat e Kombeve të Bashkuara./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close