Cila ishte ngjyra e veshjeve të djemve dhe vajzave në fillim të shekullit të 20-të

Në fillim të shekullit të 20-të, djemtë ishin të veshur me rozë, ndërsa vajzat me blu. Teoritë për të shpjeguar këtë kanë ndryshuar me kalimin e viteve, por zakonisht besohet se blu ishte e lidhur me Virgjëreshën Mari, me konotacionet e saj më femërore, ndërsa trëndafili lidhej me të kuqen, e cila shihej si një ngjyrë e fortë, mashkullore . Këto ide u përforcuan nga shkrimtari dhe eksperti i ngjyrave Gavin Evans gjatë një interviste me Business Insider.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close