Shtetësia e Kosovës po goditet rëndë.Pse ia vlenë të priten zgjedhjet e nëntorit në SHBA dhe të rrëzohet qeveria e Avdullah Hotit

Tash kur Europa e Serbia e kanë vu Kosovën në teh të thikës,po e vajtojnë qeverinë minore të brishtë të Avdullah Hotit.

Krejt popujt e menqur nuk i rrëzojnë qeveritë që i voton popullli dhe i zëvendësojnë ato me qveri minore.Sidomos kur janë në sprovë kaq të madhe politike ,sikur është sot Kosova në kohën e Speciales dhe dialogut të vështirë me Serbinë!

Qeveria duhet ti lihet në dorë fituesit,dhe në kohë të tilla të gjithë duhet të qëndojnë prapa kësaj qeverie.

Më e mira do ishte që Kosova të shpallë një Timeout politik dhe të mos marrë pjesë në asnjë lloj dialogu derisa të mos japë populli një verdict të ri dhe asaj qeverie që do ta votojë populli ti ipet mandati i plotë për të vazhduar.Me këtë rast ky timeout do të duhej të vlejë deri në përfundimin e zgjedhjeve presidenciale amerikane.

Me pak fat dhe dhe duke u nisur nga prognozat paraprake Joe Biden i fiton zgjedhjet.Kjo fitore e një njeriu përkrahës dhe një lider i fortë politik i dalë nga zgjedhjet do t’ia ndalonin hovin rënies fatale të shtetit të Kosovës.

Serbia dhe faktorët e tjerë ndërkombëtar janë të interesuar dhe po punojnë më të madhe në rrënimin e çfardo shtylle që mban Kosovën në këmbë ,për ta dobësuar dhe për t’a ndarë sipas parametrave të saj.

Çdo shtyerje nuk i konvenon asaj,sepse ndrrojnë kushtet dhe asaj nuk i konvenon prandaj kjo përpjekje dhe nguti të bëhen pazare brenda këtij viti!

/Xhelil Arifi/16 tetor 2020 Gjilan/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close