Kurti diskuton me mjekët dhe stafin shëndetësor shqiptar nga Zvicra

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti ka mbajtur sot në Aargau të Zvicrës një bisedë tematike me mjekë dhe stafin shëndetësor shqiptarë nga Zvicra, në të cilën u kyç virtualisht edhe ish-ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia.

Me këtë rast janë shkëmbyer përvojat me sisteme dhe në sektorë të ndryshëm shëndetësorë në të cilat kanë punuar pjesëmarrësit.

Pjesë e diskutimeve po ashtu ishin sigurimet shëndetësore, menaxhimi i pandemisë COVID-19, decentralizimi i spitaleve, emigrimi i specialistëve, arsimimi i stafit shëndetësor dhe shtylla e shëndetësisë në qeverisjen alternative të Lëvizjes Vetëvendosje.

“Me këso kuadrosh të ditura profesionalisht e të vullnetshme të ndihmojnë vendlindjen, rikthimi i qeverisjes së pranverës 2020 bëhet edhe më i rëndësishëm e shpresëdhënës”, ka thënë Kurti.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close