Ultimate magazine theme for WordPress.

OBSH: 75 vaksina antiCOVID-19 të testuara në të gjithë botën

/ATSH-ANSA/- Në botë ka 75 studime të regjistruara mbi vaksinat për COVID-19, me nëntë kandidatë që kanë arritur fazën 3, e fundit para kërkesës për autorizim, deklaroi OBSH, sipas të cilës krahasuar me një muaj më parë shifra është rritur me 17,77% e këtyre eksperimenteve.

Në total, studimet planifikojnë të regjistrojnë gati 310 000 pacientë. Kina vazhdon të kryesojë renditjen, me 23 teste, pothuajse dyfishi i SHBA-së që ka 12 prova në zhvillim.

Më përgjithësisht, në botë janë duke u zhvilluar 1 972 testime mbi terapinë (79%), parandalimin (16%), dhe terapitë mbështetëse kundër COVID-19, nga të cilat 90% janë të rastësishme.

Për studimet e vaksinave, informacionin e arritshëm nga publiku konsultohet nga faqja e internetit sw Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në faqen ”Draft landscape of COVID-19 candidate vaccines”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close