Ultimate magazine theme for WordPress.

Gjermania investitori më i madh në Kosovë

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, ka njoftuar se Gjermania është edhe një herë investitori më i madh në Kosovë:

“Me gati 20% të të gjitha investimeve të huaja bruto direkte në Kosovë në gjysmën e parë të vitit 2020, ishte nr. 1 vend i origjinës për një investim të tillë”, thuhet në raportin e fundit të Bankës Qendrore të Kosovës.

Pavarësisht pandemia Gjermania mbetet e qëndrueshme. Gjermania gjithashtu renditet e para në planin afatgjatë: Midis 2008 dhe 2019, Ajo kontribuoi 683 milion euro investime të huaja direkte, nga 3,4 miliardë euro që arritën në Kosovë gjatë kësaj kohe.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close