Nesër ndryshon ora, akrepat shkojnë 60 minuta pas

ATSH/ Mbrëmjen e sotme, pas mesnate duke u nisur dita e diel do të ndryshojë ora. Në orën 03.00 të datës 25 tetor, ndryshon ora dhe për rrjedhojë akrepat duhet të kthehen 60 minuta pas, në orën 02.00. Në këtë mënyrë rikuperojmë orën që “humbëm” në fund të marsit duke vijëzuar orët me lëvizjen e diellit.

Do të flemë një orë më shumë në mëngjes, por do të humbasim një orë dritë natyrale në mbrëmje.

Zakoni i ndryshimit të orës u shpërnda në Europë që nga viti 1974, kur vendet e botës donin të kursenin energjinë elektrike duke shfrytëzuar kështu diellin. Ora ndërrohet dy herë në vit, njëherë në muajin tetor dhe më pas në muajin mars, pasi në këtë periudhë dita zgjat më shumë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close