Ultimate magazine theme for WordPress.

Filmat e regjisorit serb që thyen heshtjen rreth varrezës masive me trupa shqiptar në Batajnicë fitues të festivalit “Mirëdita, dobar dan!”

Festivali “Mirëdita, dobar dan!” u mbyll të shtunën në Beograd me ceremoninë e ndarjes së çmimit kryesor, ku fitues u shpall regjisori Ognjen Gllavoniq për filmat ‘Dubina 2’ (Thellësia 2) dhe ‘Teret’.

Sipas një deklarate nga Iniciativa e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR), Gllavoniq e fitoi çmimin sepse filmat e tij thyen “zotimin e turpshëm të heshtjes” rreth varrezës masive në Batajnicë, ku ishin fshehur trupat e shqiptarëve të Kosovës nga lufta 1998-1999, dhe kështu bëri një hap të madh në afrimin e shoqërisë serbe dhe kosovare.

Çmimet e festivalit “Mirëdita, dobar dan” u ndahen individëve dhe institucioneve që ndërtojnë marrëdhënie të veçanta ndërmjet shoqërisë serbe dhe asaj të Kosovës.

Kundër mbajtjes së këtij festivali protestuan organizatat djathtiste.

Disa qindra njerëz, të udhëhequr nga kryetarja e partisë së djathtë serbe “Zavetnici”, Milica Gjurgjeviq Stamenkovski, u mblodhën në hapjen e festivalit, valvitën flamurin e Serbisë dhe të partisë “Zavetnici”, mbajtën pankarta me fotografi të manastireve që gjenden në Kosovë dhe brohoritën parulla për Kosovën dhe komente fyese ndaj pjesëmarrësve të këtij festivali.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close