Ultimate magazine theme for WordPress.

Vjosa Osmani: Ideja për autonomi të serbëve në veri çon tek ndarja

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë sot se nënshkrimi i marrëveshjes së Brukselit për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë serbe është një prej vendimeve më të rrezikshme që kanë marrë institucionet e Kosovës.

Tutje ajo në një bashkëbisedim në AAB ka folur edhe për idenë e autonomisë për serbët në veri, duke e cilësuar si një paralajmërim për ndarje të mëvonshme të Kosovës.

Sipas saj, edhe autonomia për serbët në veri është po aq e rrezikshme dhe thjeshtë e shtynë procesin e ndarjes së shtetit.

“Sa i përket Asociacionit të Komunave Serbe mendoj që është një prej vendimeve më të rrezikshme që është marrë nga institucionet e Kosovës. Një autonomi për serbët në Veri, është vetëm një paralajmërim i ndarjes së mëvonshme, nuk është një ide më e mire se ndarja. Është po aq e rrezikshme, thjesht e shtynë për më vonë.”, ka thënë Vjosa Osmani.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close