Ultimate magazine theme for WordPress.

Borrell: Dialogu në Bruksel është thelbësor për rrugën evropiane të Kosovës

Shefi i diplomacisë së Bashkimit Evropian ka thënë se zyrtarët nga Serbia dhe Kosova theksuan se ata i japin përparësinë më të lartë integrimit evropian dhe dialogut.

Josep Borrell iu përgjigj një pyetje nga një anëtar i Parlamentit Evropian mbi marrëdhëniet midis politikave të Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara.

Kryediplomati evropian tha se pjesë të dokumentit të nënshkruar nga përfaqësuesit e Serbisë dhe Kosovës në Ëashington në fillim të shtatorit “bazohen në angazhimet e mëparshme të bëra nga të dyja palët në dialog” dhe mund të japin një “kontribut të dobishëm” për arritjen e një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse, ligjërisht të detyrueshme “.

Duke iu përgjigjur një pyetje me shkrim nga deputetët e BE-së mbi marrëdhëniet politike BE-SHBA, dialogun Serbi-Kosovë, por edhe mbi “pavarësinë e zërit të BE-së në Ballkan”, Borrell theksoi se si presidenti serb ashtu edhe kryeministri i Kosovës në vizitat e fundit në Bruksel kanë theksuar se i japin përparësi integrimit evropian dhe dialogut të ndërmjetësuar nga BE, shkruan Aljazeera Balkans, transmeton Klan Kosova.

“Dialogu i sponsorizuar nga BE është një element kryesor i rrugëve të tyre evropiane”, tha ai.

Në përgjigje të një pyetje parlamentare, Borrell shtoi se udhëheqësit e Kosovës dhe Serbisë janë zotuar të dyfishojnë përpjekjet e tyre për të siguruar harmonizimin e mëtejshëm me BE në përputhje me angazhimet.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close