Ultimate magazine theme for WordPress.

Coronavirusi-Pse disa janë asimptomatike?

Një nga karakteristikat e kovid-19 që shqetëson shkencëtarët është fakti se, përveç pacientëve që tregojnë shenja të qarta të infeksionit, ka edhe nga ata, të ashtuquajtur asimptomatikë, të cilët janë të infektuar dhe nuk tregojnë shenja të infeksionit. Mënyra e vetme për të përcaktuar nëse janë të infektuar është përmes testimit.

Mediat raportojnë rezultatet e shkencëtarëve danezë nga Universiteti i Aarhus të cilët u përpoqën ta shpjegojnë këtë të panjohur.

Sipas hulumtimit të botuar në revistën Embno Reports, kovid-19 është në gjendje të shmangë, duke mashtruar qelizat imune të gjetura në mushkëritë e njeriut, të cilat, me fillimin e çdo infeksioni, fillojnë të sekretojnë interferonin, një substancë që ndihmon sistemin imunitar për të mbajtur trupin të shëndetshëm.

Shkencëtarët danezë kanë treguar se virusi corona është në gjendje të frenojë, për të parandaluar që këto qeliza speciale (emri shkencor është alveola makrofage) të sekretojnë interferon më shumë pas infektimit me virusin, dhe kështu të zvogëlojë aftësinë e trupit për të mbrojtur veten.

Kjo është arsyeja pse virusi, në fazën e parë të infeksionit, përhapet nga një person i infektuar, i cili nuk tregon shenja të infeksionit, tek të tjerët me të cilët është i infektuar në kontakt.

/Proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close