Ultimate magazine theme for WordPress.

Kerri ma i shpejtë në botë

ATSH-ANSA/ – Ishte mëngjesi i së shtunës së 10 tetorit dhe në rrugën numër 10 në Nevada, pak jashtë Las Vegasit, gjëmimi i fuqishëm i një biturbo V8 paralajmëroi shpejtësinë më të madhe të arritur ndonjëherë.

SSC Tuatara 532,93 km/h, auto produzione più veloce al mondo

Makina zhduket në horizont sa hap e mbyll sytë, pastaj kthehet prapa dhe duket se është edhe më e shpejtë. Në timon është shoferi profesionist me famë ndërkombëtare, Oliver Webb.

Instrumentet regjistrojnë një shpejtësi prej 484,53 km/h dhe më pas 532,93 km/h, me një mesatare prej 508,73 km/h.

Makina e këtij rekordi të ri është një SSC Tuatara një model dhe markë pothuajse e panjohur.

Motori, një klasik 8V i Amerikës së Veriut, nxjerr 1 750 Kf.

Kjo fuqi e madhe menaxhohet nga një kuti ingranazhesh manuale me kompjuter.

”Performanca e makinës, pasqyron përkushtimin dhe vëmendjen me të cilën ne kemi arritur këtë rezultat”, theksoi Jerod Shelby, CEO i SSC.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close