Qeveria e Kosovës ka miratuar sot buxhetin për vitin 2021

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar projekt-buxhetin 2 milardë e 412 milionë euro për vitin 2021.

I kënaqur me këtë buxhet u shpreh kryeministri Avdullah Hoti, i cili tha është gjithëpërfshirës dhe i përgjigjet nevojave që ka vendi.

Ani pse u tha se prioritet i këtij buxheti është menaxhimi me pandeminë dhe rimëkëmbja ekonomike, në këtë buxhet është përfshirë edhe ndërtimi i autostradës së Dukagjinit.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami duke folur për buxhetin tha se ekonomia e vendit deri në fund ë vitit 2020, pritet të tkurret në 6 përqind, por vitin e ardhshëm pritet të ngritet në 5.2 përqind.

Në projeksionet e buxhetit për vitin e ardhshëm u përfshinë edhe disa projekte nga ministri i Ekonomisë, Blerim Kuqi.

Ndërkaq, me kërkesë të ministrit të Infrastrukturës, Arban Abrashi në këtë buxhet u përfshi edhe ndërtimi i autostradës së Dukagjinit.

Për dy këto kërkesa abstenoi ministrja e Financave, Hykmete Bajrami.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close