Ultimate magazine theme for WordPress.

CNN:Joe Biden është presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Sipas projeksionit të CNN ,Joe Biden është presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Edhe pse Ish-presidenti Trump kishte shpallur ditë më parë fitoren e tij,gara për numërimin e votave ka zgjatur deri më tani dhe nga një garë e ngushtë del se Biden ka fituar.

Mediat amerikane kanë thënë se Biden ka fituar në shtetin e Pensilvanisë, duke tejkaluar shifrën e 270 votave të Kolegjit Elektoral, që nevojiten për ta bërë atë presidentin e ardhshëm të Shteteve të Bashkuara.

Para se të bëhej i nominuari për president i Demokratëve, Biden shërbeu si nënkryetar nën ish Presidentin Barack Obama. Ai është gjithashtu senatori më jetëgjatë i Delaware.

Biden do të inaugurohet si presidenti i 46-të në historinë amerikane më 20 janar 2021.

Projeksionin që nxjerr fitues Bidenin e ka edhe televizioni konservativ,FOX përkrahës i madh i Donald Trumpit.

Priten ankesat e taborit të Trumpit,por vështirë se do të ndrrojë diçka.

/Proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close